Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

V klanu je samo ena skupina, ki šteje nekje od 8 do 15 mladih ljudi (16-21 let). To pomeni, da udeleženci niso več ločeni po skupinah (fantje/punce), tako kot so bili tega navajeni v četi, ampak so vsi združeni v eno veliko skavtsko skupino. Pomešani so tako po starosti kot po spolih. To jim omogoča spoznavanje in učenje drug od drugega.

V veji popotnikov in popotnic skavti spoznavajo tri glavne temelje življenja, ki se med seboj dopolnjujejo: pot, skupnost in služenje.

Pot:

Je izkušnja in pustolovščina za vsakega posameznika. Da gredo na pot so potrebni pogum, volja in samozavest. Zapustiti morajo dom in oditi novim izzivom in pustolovščinam naproti. Na poti se ustavljajo in ugotavljajo kje so, kam gredo in delajo načrte, kako priti do cilja. Največkrat se poti poslužujemo na poletnih taborih in izhodih.

Skupnost:

Je šola sporazumevanja, kjer spoznavajo sebe in druge. Skupnost daje vsakemu posamezniku odsev, kjer se vidi z vsemi svojimi vrlinami in slabostmi. Tukaj so vsi popotniki in popotnice združeni k sodelovanju eden z drugim. Skupaj načrtujejo, raziskujejo, si delijo izkustva in nasvete.

Služenje:

Namenjeno je osebni rasti popotnikov, čeprav je usmerjeno in namenjeno potrebam okolice. Tu se kaže odgovornost do drugih (soljudi). Je osebna naloga, ki jih popelje do tega, da pomagajo tistim ljudem, ki jih v tistem danem trenutku potrebujejo.

 

Klan ima čez celo skavtsko leto kar nekaj raznolikih srečanj in aktivnosti. Te se lahko dogajajo v stegu, na regijski, državni ali celo mednarodni ravni (smo kar pogosti udeleženci na mednarodnih taborih), lahko pa so tudi povsem individualne narave (osebni izzivi). Nekaj glavnih vsakoletnih projektov in aktivnosti: jesenovanje, zimovanje, poletni potovalni tabor, občasni izzivi v naravi, urjenja v ročnih spretnostih, prostovoljna pomoč drugim, bdenje, puščava (osebne molitve in razmišljanja v samoti), vrednotenja in praznovanja po končanih projektih in še kaj bi se našlo.

Če te zanima še kaj več in bi se nam rad/a pridružil/a, pa nas kontaktiraj na e-mail: kamnik1@skavt.net.

Srečno pot in zdravo pamet!

Klan A je to ...

 

Klan A je to ...

 

Klan A je to ...

 

Klan A je to ...

 

Klan A je to ...

Zadnji prispevki klana

Luč miru iz Betlehema 2016

Kamniški klanovci smo v decembru aktivno sodelovali v akciji Luč miru iz Betlehema, ki je letos nosila naslov: »Brez tebe me zebe«.

Beri dalje ..

Jesenovanje Klana A je to … !?! - javljanje v živo, 3. del

Bled, 23.–25. 10. 2015, 3. dan – 25. 10. 2015

Klara in Klavdija sta dokonc pogledale še dva dela Policijske akademije, medtem ko je v pevski sobi Janez virtuozno fušal po klavirju. No, šl' smo spat zgodi ... zjutri.

Beri dalje ..

Jesenovanje Klana A je to … !?! - javljanje v živo, 2. del

Bled, 23.–25. 10. 2015, 2. dan – 24. 10. 2015

Prvi dan se je zavlekel še v drugi dan, saj s(m)o nekateri gledali film do enih ponoči.

Beri dalje ..

Jesenovanje Klana A je to … !?! - javljanje v živo, 1. del

Bled, 23.–25. 10. 2015, 1. dan – 23. 10. 2015

Kot vsako leto, smo  z najetim kočijažem [Matej Zabret, st.] pozno popoldne s povprečno zamudo rekli »pa pa Kamnik« in odšli dogodivščinam naproti.

Beri dalje ..

Sprejem Luči miru iz Betlehema na Dunaju - Klan A je to ... ?! (14-15. 12. 2013)

Letos je šel Klan A je to ... ?! na Dunaj na osrednji sprejem Luči miru iz Betlehema. Kako so se imeli lahko pogledate v fotogaleriji in preberete v spodnji novički

Klik za ogled fotogalerije.

 

Beri dalje ..

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.