Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Tudi za volčiče je prišel čas, ko smo se končno odpravili iz varnega zavetja naše džungle raziskovat kaj se dogaja drugod.

Zbrali smo se v Trsteniku, kjer smo voditelji že pričakali naše volkce. Ker je med nami precej novih obrazov, smo se voditelji odločili, da bomo tokrat kar volčiči. Da pa vse ne bi bilo preveč enostavno, so volčiči morali za vstop v džunglo dokazati, da poznajo mojstrske besede vseh glavnih džungelskih likov: Akele, kače Kaje, Bagire in Baluja. Preizkus so uspešno opravili in sledila je vselitev v naše brloge. Po vselitvi smo odšli ven, na sneg, in raziskali kaj nam tokratna džungla ponuja. Kepali smo se, se igrali Kdo se boji Širkana, predvsem pa je bil najbolj zabaven boj z Akelo, Sivim bratom, Bagiro in ostalimi starimi volkovi. Ko smo se vsi premraženi vrnili nazaj v brlog, so nas na mizi že pričakale palačinke, ki so jih za nas pripravili tisti prebivalci, ki so med tem časom ostali v hiši. Po večerji je sledil še en pomemben dogodek: volčiči so se razdelili v gruče in izbrali svoje ime in klic gruč. Tako, da je sedaj vse popolno. Nato so nekateri utrujeno pospali, nekateri pa smo do zgodnjih jutranjih ur čakali na odrešilni spanec. Aja, pa da ne pozabimo: izžrebali smo tudi imena naših skritih prijateljev, za katere smo se nato skozi celo zimovanje trudili, da bi jim bilo, tudi z našo pomočjo, čim bolj prijetno.

Naslednje jutro je bil Bagira skupaj z Mangom in Sivim bratom že pripravljen na jutranjo telovadbo. Tej je sledil zajtrk, nato pa smo se razdelili v tri skupine in odšli izpopolnjevat naše znanje. V prvi delavnici smo se skupaj z Mesuo učili peti, v drugi smo izdelovali maske in izdelke iz fimo mase, v tretji pa smo najprej hoteli izdelati iglu, ki ga je druga skupina spremenila v utrdbo, na koncu pa je nastal tobogan. J Od vsega skupaj smo bili kar precej utrujeni in lačni, zato smo bili veseli, da nas je po koncu delavnic že čakalo kosilo, ki smo ga pridno pospravili.

Popoldne je Čil v našo džunglo prinesel sporočilo, ki ga je prejel od skrivnega prebivalca. Šli smo po poti njegovih sporočil. Reševali smo uganke in druge naloge, ki nam jih je le-ta puščal po poti: lovili gumijaste živali s kitajskimi paličicami, lovili naše džungelske prebivalce iz ledenega ribnika, gradili najvišji stolp, delali anglečke, reševali sporočilo s pomočjo Morsejeve abecede … Na koncu nas je pričakala Mama Rakša, ki je imela za nas darilo: klinčke in bonbone. Seveda pa smo se med vsem tem lovom učili tudi timskega sodelovanja in osvojili mnoga nova znanja. Zvečer smo po zabavnem večeru vsi utrujeni pospali.

Naslednje jutro smo dolgo spali, pojedli zajtrk, se pripravili za mašo in odšli k maši, kjer smo tudi pridno sodelovali. Po tem smo pospravili naš brlog, z Mesuo ponovili pesmice, ki smo jih pripravili za starše in s Čilom ponovili kaj bomo našim staršem povedali. Medtem so naši starši že pospravili prtljago in čakali kaj smo pripravili za njih. Po predstavitvi, smo ugotovili, da je vse prehitro minilo, naši starši pa so že nestrpno čakali da odrinemo domov.

Zapisala: Živa – Vseveda ribica

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.