Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Naše zimovanje se je letos začelo na parkirišču za frančiškanskihm samostanom v Kamniku, kjer smo se zbrali in z molitvijo prosili za srečno vožnjo. Po dveh urah vožnje z avtobusom smo prispeli do želene točke v okolici Rogle. Že po tradiciji je sledila enourna hoja z vso opremo(nekateri so imeli veliko prtljage in so temu primerno stokali, ampak jim ni nič pomagalo) do koče. Namestili smo se v udobne, tople sobe, ker pa so naši želodčki prosili za hrano, so nam klanovci na služenju pripravili okusno kosilo – zelo je teknilo po naporni hoji. Rdeča nit letošnjega zimovanja so bili »eskimi povezani z belim jelenom«.

Vladarji eskimske vasi so dobili sporočilo od belega jelena, zato so sklicali zbor nekje v gozdu. Odpravili smo se tja, ker je bila naša »misija« poiskati vladarje eskimske vasi. Ko smo jih našli so nam razdelili lopate in lesene škatle za izdelovanje igluja. Vladarji(Snežinka, Veter in Led) so nam dali nalogo zgraditi eskimsko vas. Pred kočo smo s kupnimi močmi izpolnili nalogo. Zgradili smo velik iglu, razne skulpture iz snega in šank.

Vsi veseli, predvsem pa ponosni nase smo se odpravili v kočo na topel čaj, ko so nam dali naši poglavarji že novo nalogo. Morali smo se našemiti v maske za posebno večerno ceremenojo – otvoritev eskimske vasi. Zvečer se je naša vas svetila v soju sveč in bakel in prav lepo jo je bilo pogledati. Na otvoritvi smo pili kakav s smetano, obenem pa ni manjkalo dobre volje in veselega rajanja v maskah.

Kot vsako jutro, na katerem koli taboru, je bila tudi tokrat najprej zelo popularna in oboževana jutranja telovadba, da so naši možgani vsaj malo prišli k sebi, nato je sledila molitev in zajtrk. Obiskal nas je pater Peter, ki je opravil mašni obred. Po tem smo se preizkusili v happyfeet-u (activity) – nasmejali smo se do ušes hihi. Na vsakem taboru imamo tudi slavnostno kosilo in tokrat je bilo na jedilniku riž z puranjimi zrezki v gobovi omaki. Bilo je božansko, še danes se mi cedijo sline! Po kosilu smo odšli na bližnji travnik, kjer smo se vozili z zračnicami, vrečami in seveda tudi brez ribanja(mavžanja) ni šlo. Bolj, ko smo odleteli z zračnic, tem bolj smo se zabavali.

V naši eskimski vasi smo, kot se za eskime spodobi, gostili četo iz Zreč. Igrali smo se zabavne igre na snegu(kdo se boji bulmastifa, kdo je prej pri rutki,...). Povečerjali smo v naši eskimski vasi, kjer smo spekli hrenovke in mmmm tvist(skavtski kruh iz moke, vode in soli). Poslovili smo se od skavtskih prijateljev iz Zreč in se že veselili družabnega večera, ki ga je pripravil višji vod na temo valentinovo. Sliši se zelo mamljivo, kaj točno smo počeli, pa naj ostane skrivnost. Pridruži se nam, pa boš odkril-a naše skrivnosti, nooo mal moram vseeno izdati(čudovite družabne igre so pripravili najstarejši del čete kamenčki). Po zabavnem večeru smo odšli spat, aaa ne za dolgo.

Ob 2.00 zjutraj nas je prebudil alarm. Škoda je bilo izgubljat besed, ker so naši obrazi povedali, kaj si mislimo o vsej stvari. Poglavar Veter je nagnal paniko, da nas je zapustila Snežinka. Po poti označeni z baklami smo prišli do poglavarja Snega. Nenadoma smo pred seboj zagledali ognjeni obroč, kjer se je v sredini skrivalo pismo, ki ga je napisala Snežinka.

Pisalo je:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torej, dragi moji!

Odšla sem

Najbolj veličastno.

Odjezdila sem na belem jelenu.

Dovolj ste se naučili, ne potrebujete me več. Videla sem, da znate držati skupaj in tako prebroditi vse težave. Z vami ostajata še Led in Veter, da se boste postavili na svoje noge, vendar tudi ona dva počasi odhajata. Vi pa boste odšli nazaj v svojo vas in ne dvomim, da boste tudi tam znali poskrbeti za svojo in SREČO drugih. Pripravljeni ste se zagnati novim dogodivščinam naproti in to vam bo pomagalo. Ne pozabite pa, da MORATE DRŽATI SKUPAJ, POSLUŠATI SVOJE SRCE, TER SE SPOŠTOVATI MED SEBOJ.

Vaša sestra Snežinka

POIŠČITE SREČO

P.S.: V koči vas čaka presenečenje :).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Med vračanjem do koče je vse neznansko zanimalo, kakšno bo presenečenje. Led in Veter sta nam prinesla dva velika pladnja palačink, mmmm bile so zelo okusne.

Do jutra so imeli nekateri možnost prespati v igluju. Vsi, ki so to doživeli so naslednje jutro vstali s čudovito, nepojemljivo dogodivščino, ki jo doživiš le malokrat v življenju. Sledila je telovadba, zajtrk in seveda zaključek zimovanja, ki se konča s pospravljanjem. Skupaj smo odšli do avtobusa in se odpeljali proti Kamniku, kjer so nas pričakali starši.

Vsi smo mnenja, da smo na zimovanju doživeli in preživeli enkratno dogodivščino, ki nam bo za vedno ostala v prelepem spominu. Vsem, udeležencem in vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi zimovanja se lepo zahvaljujemo. Se vidimo!

Vaši voditelji – super ste!


Slike, ki marsikaj povedo o nas.

Napisala: Urška in Andrej

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.