Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Letos smo se odpravili v Slovenske Konjice in se namestili v župnijskem domu. Učilnice smo spremenili v spalnice ter hodnik v jedilnico. Malo skavtskega pridiha in vse je izgledalo popolno.

 

Imeli smo tudi dvigalo, ki ni delalo, in kavomat, ki ni bil namenjen uporabi. Če pa že, in te dobimo, je pa seveda vse za voditelje :). Prvi dan so nam kuhali novinci, med tem so pa starejši in izkušeni skavti pripravili program za sprejem novincev. Vmes smo spoznavali pravila Čete, ter demokratično izbirali kazni za pozabljanje in lenobo :).
Zunaj je bilo prečudovito sonce in smo se odpravili malo na zrak. Še predno smo lahko odšli ven, so nam jo skavti iz Slovenskih Konjic malo zagodli in nam poskrili vse razmetane čevlje. Ko smo jih le našli smo se skupaj z njimi igrali igro Bulldog.
Kasneje je bil sprejem novincev. Novinci so z zavezanimi očmi sledili vrvici, ki je bila napeljana po temačnem gozdu. Ko so le prišli do cilja, so prestali verigo zaupanja in – ekola – sprejet si v četo. Ja, ni tako lahko priti v najboljšo četo Kamenčki.
Sledilo je spanje, ampak ne za vse. Voditelji smo poklicali vodnike in smo s skupnimi močmi izbrali vode. Namreč naša četa se širi in naredili smo nov vod PANDE. Ko je odbila polnoč, so vodniki zbudili vse člane svojega voda in jim prišepnili na uho “Dobrodošel v vodu”. Mi smo jih že čakali na otočku, kjer so nas bakle s svojo svetlobo spremljale in grele preko velikega in pomembnega dogodka – sveta čete. V ozadju je žuborel potoček in okoli nas je bila obdana voda. Preko kamnitega mostička je prihitela vsa četa in mi voditelji smo jih že nestrpno pričakovali. Na svetu čete smo sprejeli našo novo vodnico voda Pand in smo ji voditelji umili noge, tako kot je Jezus umival noge svojim učencem. Na novo zastavljena pravila čete smo se vsi podpisali in s tem potrdili, da se jih bomo preko skavtskega leta tudi držali. Vsem, ki so opravili lanskoletni test in odšli na tabor, smo razdelili našitke in tako so postali IV raziskovalci. Vod Gamsi so prejeli nagrado za najboljšo uvrščeno ekipo na Jakcu in vsi vodi so dobili čudežno konopljino vrvico, katera jih bo spremljala preko celega skavtskega leta, saj jim bo pomagala pri veščini zgradbarstva. Z njo bodo namreč lahko delali vezave in prečudovite zgradbe.
Naslednje jutro smo po zajtrku odhiteli k maši, pri kateri smo tudi sodelovali. Če odštejemo razglašene kitare in pogumnega Miha, je bila 1 ura in še malo zelo super :D. Vsak vod je čakala prva preizkušnja, in sicer so dobili zemljevid, na katerem je bila označena končna točka - terme Zreče. No, kdor ne najde, se ne gre kopati :) …
Po 1 h hoje so seveda vsi našli cilj. Skupaj smo se namakali, špricali, na skrivaj skakali v vodo, zavzemali jacuzije starejšim osebam in preizkušali ledene bazene na prostem ter tekmovali, kdo dalj časa zdrži. Na koncu pa voditelji z avtom nazaj, ostali pa lepo peš :). Ja, nekdo je mogel kuhati kosilo, a ne :).
Po kosilu oz. zgodnji večerji smo malo počivali – no, vsaj voditelji, saj so bili sedaj vodniki tisti, ki so se mogli izkazati. Namreč, vsak vodnik je imel delavnico in 5 min da jo je predstavil na najboljši način. Da bo še bolj zanimivo, so se sami spomnili, da bodo naredili manjšo orientacijo po mestu. Polni znanja smo se vrnili v hišo in skupaj pogledali fotografije od lanskega leta in tabora. Sledilo je spanje in refleksija z vodniki, ki se ni in ni hotela končati (smeh). Ko smo že skoraj voditelji piskali alarm, so se poskrili po sobah. No, ampak dneva še ni bilo konec. Vod Pand je spekel torto za našega slavljenca Petra in takoj, ko je ura odbila polnoč, smo zbudili punce in napadli fantovsko sobo ter zapeli pesmico »Vse najboljše …«. Peter je pihnil Hd svečko in skupaj smo pojedli torto – ja, nekateri se tega ne spomnijo, ker so vse prespali oz. se niso zbudili, kljub našemu šundru – saj vemo, dolg dan in torta je bila res majhna :) hehe.
Naslednji dan smo po zajtrku imeli delavnice in sicer paintball, plezanje in risanje s kano. Hvala Poloni, ker je bila pripravljena priti tako daleč in imeti delavnico. Vse je potekalo odlično. No, pri pospravljanju smo imeli cele najstniške upore, tako kot vedno. Ampak z malo podkupovanji smo le prišli do pospravljene hiše. Res je, pri skavtih se tudi pospravlja :).
Refleksija in prihod staršev – nasmejani obrazi in odhod domov. Pozabljeni čevlji in izgubljena dilca - jezna Štefka in prijazni župnik ;).

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.