Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Po kratkem poletnem premoru smo se spet skupaj zbrali kamniški skavti na začetku novega skavtskega leta. Dobili smo se prvo nedeljo v oktobru natanko ob 10.00 na Ožbovčemu travniku nad Godičem.

 

Videti je bilo veliko prestrašenih glav, ki so prvič odpirale velika skavtska vrata, nekaj pogumnih že znanih obrazov in ogromno nasmejanih ust. Skratka povsod smeh, veselje in seveda močna vez, ki ji pravimo prijateljstvo.

Nekaj skavtov je imelo prehode – šli so v četo in noviciat pa v klan in v SKVO ... Četa je sprejela dva nova voditelja, Roka in Leona, ki pa sta imela tudi preizkušnjo, pri kateri sta pokazala spretnosti. Enako pa je bilo tudi pri volčičih, kjer je vseh devet volčičev mladičev uspešno opravilo zastavljene naloge.

 

Kot vedno nam voditelji tudi tokrat niso pustili, da bi se dolgočasili. Pripravili so nam igro, v kateri smo morali člani mešanih skupin izpolnjevati dokaj zahtevne naloge. V zameno za vsako uspešno opravljeno nalogo smo dobil listič s surovino – les, kamen, vrv in platno. Surovine smo potem v trgovini zamenjali za posamezne dele tabornega prostora in z njimi smo potem zgradili čim bolj izviren skavtski tabor.

Skupina z najbolj zanimivim taborom je bila nagrajena s sladko razvado – stopljeno čokolado ...

 

Po veliki igri smo srečanje zaključili z sv. mašo, ki jo je vodil naš novi duhovni asistent, pater Peter Lavrih.

 

S tem dnevom smo uspešno vstopili v 21. leto Mamutovega stega. Zdaj pa gremo novim in še bolj razburljivim dogodivščinam nasproti!

 

Tukaj si lahko pogledate slike.

 

Hiperaktivna puma in Modri delfin, Kamnik 1

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.