Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

»Mi smo Mamutov steg,

naj bo vroče ali pa sneg …«

… je odmevalo letos poleti okoli tabornega ognja. Začenja se še eno skavtsko leto polno priložnosti, da v njem puščamo velike sledi in upamo, da si bomo pot delili s tabo. Zato te

 VABIMO, DA SE NAM PRIDRUŽIŠ NA ZAČETKU SKAVTSKEGA LETA.

 

Bobri in bobrovke, volčiči in volkuljice, izvidniki in vodnice, popotniki in popotnice ter vsi, ki boste letos prvič stopili na skavtsko pot, se dobimo v soboto, 24. 9. 2016, ob 8.00 na travniku za Oševkom ob makadamski poti do samotnega mlina.

 

Bodite obuti v pohodne čevlje in oblečeni vremenu primerno. Ne pozabite pa na skavtsko rutko in kroj. S seboj pa imejte tudi flaške z vodo in žepne nožke (tisti, ki jih imate).

 

Starši, stari starši in prijatelji pa ste povabljeni, da se nam pridružite ob 12.45 na zgoraj omenjeni lokaciji, kjer bomo imeli svet Mamutovega stega. Na katerem je obvezna udeležba staršev, katerih skavti so mlajši od 16 let, ter vseh skavtov starejših od 16 let.

Po zakonu, ki ga je predpisala država, se mora vsak steg obvezno sestati vsaj na vsaka tri leta na tako imenovanem »svetu stega«. Živimo v demokratični državi, kjer se mora slišati vaš glas pri oblikovanju programa in vodenju stega, v katerega imate včlanjene svoje otroke.

Od zadnjega sveta Mamutovega stega so letos minila natanko tri leta, zato vas vabimo, da se ga ponovno udeležite. Iz navedenih razlogov je vaša udeležba potrebna in obvezna.

Po koncu sveta stega bo sledilo tradicionalno skavtsko kosilo.

V primeru slabega vremena boste o kraju srečanja naknadno obveščeni preko e-pošte.

Lep pozdrav vsem in se vidimo na začetku skavtskega leta :)

Trden jez, dober lov, bodite pripravljeni in srečno pot!

Vaši voditelji

P.S: Hkrati bi vas radi povabili na že prvo »letošnjo« akcijo zbiranja starega papirja, ki bo potekala isti vikend kot začetek skavtskega leta. Kontejner bo na frančiškanskem parkirišču stal med 23. in 25. 9.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.