Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Skavti smo tudi letos kot že vsako leto sodelovali pri praznovanju Velike noči. Že v postnem času smo se z otroci pripravljali na praznovanje. Pri volčičih in volkuljicah (VV) smo vsak teden par minut posvetili pripravi na Veliko noč z izdelovanjem solzic, ki so visele na velikem drevesu v frančiškanski cerkvi. Na solzice so otroci napisali dobra dela, ki so jih opravili v preteklem tednu in jih po želji okrasili. Na zadnjem srečanju pred velikim tednom smo z veliko igro spoznali pomen Velike noči in zgodbo o Jezusovem trpljenju. Na koncu srečanja pa smo z materiala, ki smo ga dobili na posameznih točkah skupaj sestavili eno veliko butarico.

Prav tako so butarice izdelovali popotniki in popotnice (PP). Izdelali pa so jih z namenom, da bi si s prostovoljnimi prispevki, ki so jih dobili od prodaje butaric omogočili še lepši poletni tabor. Izdelali so 50 butaric, ki so vse šle, še pred Cvetno nedeljo kot za med (:. Bile so namreč zelo lepe.

Tekom Velikega tedna zaradi obredja po vejah nismo imeli srečanj smo se pa voditelji dobili na Veliki petek in smo sodelovali pri branju pasiona.

Velikonočna vigilija pa je bila letos nekaj posebnega, saj letos ni deževalo in smo tako lahko skavti iz vseh vej VV, PP, IV (izvidniki in vodnice) ter naši najmlajši bobri in bobrovke (BB) , kljub mrazu,  sodelovali pri procesiji z lučkami po starem kamniškem mestnem jedru. Otroci so nosili lampijončke s svečami, voditelji pa smo jim poskušali preprečiti, da bi bili med tem preveč glasni. Naš voditelj Aljaž Šter pa je imel celo to čast, da je nosil kip Vstalega.

Mislim, da je ta dogodek lepo zaključil naše skupno praznovanje ter je otrokom ostal v lepem spominu.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.