Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

V petek, 18. 11. 2011, smo se ob 16.30 zbrali pred Frančiškani, od koder smo se kljub manjšim zamudam odpravili na Veliko Planino. Z avti smo se pripeljali do Zelenega roba ter se pod zvezdnim nebom peš odpravili do končnega cilja, naše (Etine) koče. Sprva smo se nastanili in si skuhali večerjo. Sledil je večer s križankami, nato pa smo se odpravili ven.

Novinci smo morali počakati v koči, potem pa so nas s sprejemom zunaj presenetili ostali člani in voditelja. Novinci, pa tudi ostali člani, smo dobili zelene značke »Klan A je to«.

Jej!

 

 

Naslednji dan se je začel z zajtrkom. Miha in Andreja sta načrtovala pohod, ki pa se je zakompliciral, še preden smo začeli hoditi. Zelo smo se zabavali, ko sta naša voditelja plezala skozi okna, saj so se vrata »zataknila«. Po obilici smeha smo se odpravili na pot, ta pa se je dokaj hitro končala, saj smo zagledali veliko zamrznjeno jezero – lužo, kjer se poleti odžejajo krave. Led je hitro privabil radovedne poglede in najbolj nore misli. Seveda smo se odšli drsat. Razpoke so se hitro širile in večale, potem pa nam je po velikem trudu le uspelo zlomiti ledeno ploskev in kar naenkrat smo padli v blatno lužo.

Pohod se je s tem incidentom končal, zato smo se mokri odpravili nazaj v kočo, kjer smo se posušili in se zabavali ob igri Jungle Speed. Kasneje sta se nam pridružili še Kaja in Polona, ki sta z zamudo prišli na planino.

 

Pred odhodom na jesenovanje nam je bilo naročeno, da moramo s seboj prinesti svojo najljubšo knjigo, o katerih smo se potem pogovarjali zunaj, na toplem soncu. Sledilo je kosilo. Zabavni večer smo preživeli predvsem zunaj z igro skrivalnic. Svoje znanje pa smo lahko preizkusili tudi z igro »Ime, priimek, žival, rastlina, država …«.

Naslednje jutro smo stežka preživeli ponovno jutranje Mihovo petje oz. budnico. Po zajtrku smo odšli ven na sonce, kjer smo imeli puščavo – razmišljanje, namenjeno osebni rasti in duhovnosti. Kasneje je sledilo pospravljanje.

Na žalost smo se morali posloviti od čudovite narave in se odpraviti nazaj domov v dolino. Na poti nas je spremljal čudovit sončni zahod in razgled na megleno dolino.

 

Sara O.

 

Nekaj utrinkov z našega jesenovanja

 

 


 

 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.