Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Ko smo v nedeljo končali s skupnim delom tabora, smo klanovci ostali kar tam, na tabornem prostoru. Popoldan smo izkoristili za počitek in nabiranje novih moči, proti večeru pa smo pospravili enega od dveh členarjev, nato pa krstili Roka (njegovo skavtsko ime se glasi Neugnani delfin). Ker pa smo bili še vedno kar precej utrujeni, smo hitro odšli spat.

Naslednji dan smo s pomočjo nekaterih voditeljev, delčka noviciata in peščice izvidnikov dokončno pospravili taborni prostor, nato pa se počasi podali na pot.

Usmerili smo se proti bližnji Štefanji gori ter se nastanili kar za obzidjem cerkvice, nato pa vse do mraka igrali tarok. Čakala nas je hladna noč, zato smo se nanjo kar najbolje pripravili in se potopili v spanec.

Zjutraj smo se le s težavo skobacali iz toplih spalk ter počasi odšli naprej. Najprej po hribu navzdol proti Gradu, kjer smo imeli manjši postanek. Naš vrli voditelj je odšel do najbližje trgovine (v Cerklje), mi pa smo ga počakali kar na avtobusni postaji. Nato smo pot nadaljevali čez Pšato, ter po hribu navzgor do Apna ter še malo naprej, do Šenturške gore. Spet je sledil kratek počitek, za njim pa smo odšli še malo naprej, do Svetega Lenarta. Prenočišče smo si poiskali kar na robu travnika, v neposredni bližini lovske opazovalnice. Dan smo zaključili s kurjenjem ognja in petjem vseh mogočih slovenskih komadov.

V sredo smo se prebudili v sončno jutro. Spakirali smo naše nahrbtnike in se napotili po hribu navzdol, čez Zakal do Klemenčevega. Nato smo naredili majhen ovinek in odšli do Korošaških slapov. Za silo smo se umili in počasi odšli naprej do našega cilja. Pot nas je peljala čez Bistričico, Županje Njive, Kregarjevo, Zagorico nad Kamnikom, Godič ter še malce naprej, čez Zdušo do Jeranovega, kjer so se nam pridružili še nekateri ostali klanovci. Naš potovalni tabor se je tako zaključil na vrtu pri družini Pevec, ob prijetni družbi, dobri postrežbi in igranju Activitya-ja

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.