Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Kamniški klanovci smo v decembru aktivno sodelovali v akciji Luč miru iz Betlehema, ki je letos nosila naslov: »Brez tebe me zebe«.

Klanovci so se udeležili že Evropskega sprejema plamena betlehemske luči, kjer so se Kamničani srečali z veliko skavti z vsega sveta in si ogledali z božičnimi lučkami okrašen Dunaj. Mene Jošta in Tjašo, ki se sami sprejema nismo mogli udeležiti je skrbelo, kako se bodo znašli in smo z njimi poslali Roka, ki je zaradi večletnih izkušen s sprejemi LMB na Dunaju deloval kvalificiran voditelj, na Dunaju pa so bolj klanovci skrbeli za izgubljenega voditelja, kot pa on na njih. Verjamemo, da so bili za to krivi Pokemoni.

Sledila je organizacijsko za klanovce predvsem pa za voditelje zahtevna izpeljava akcije (naročilo sveč, dogovarjanje z župniki, voditelji in skavti, razdelitev sveč in plamena in sveč, štetje prostovoljnih prispevkov). Letos smo luč odnesli na 15 lokacij in razdelili preko 2300 sveč. Med drugim smo se ob skorajšnjem zaključku akcije, nekaj dni pred svetim večerom skupinsko odpravili tudi na že tradicionalni pohod na Sv. Primoža, kamor smo odnesli plamen luči miru. Ob zaključku akcije smo Kamničani zbrali nekaj čez 2000 € prostovoljnih prispevkov in smo zelo veseli, da z vašo pomočjo lahko pomagamo družinam v stiski.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.