Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Bled, 23.–25. 10. 2015, 3. dan – 25. 10. 2015

Klara in Klavdija sta dokonc pogledale še dva dela Policijske akademije, medtem ko je v pevski sobi Janez virtuozno fušal po klavirju. No, šl' smo spat zgodi ... zjutri.

Pol smo se pa zutri ustal - brez budilke..No ja, budilka je bla Aljaž.
Na našo srečo se je ponoč prestavla ura tko da smo spal eno uro dlcajta. Juheej! Klara in Jurij sta šla na vse zgodi zjutri ob pol devetih  v mčkator po krh, ostali smo pa smo še mal poležaval in se počas spokal vn iz spalk in se odvlkeli v kuhno. Tm smo si prštimal fruštk – stepena jajca na kmečkem stegnu (slanina).
Ko smo se najedl, smo se šli ukrojit in se odpravili k maši. Če nas na konc maše presvetli g. župnik ne bi javnosti prestavil kot Komenški skavti, je bila maša povsem običajna.
Po maši smo se razkrojil in se odpravli na daljši sprehod ob jezeru in čez hrib ter še malo naprej, končna destinacija pa je biu slap Iglica. Povzpel  smo se na vrh slapu in se naužili lepega razgleda, nato pa smo se namenili nazaj na tla. Kot kaže, bo Janez edini moral shujšat, ker je padel na testu tehtanja (še dobr da je biu zadnji, in so se vsi ostali lahko po lojtri varno spustil na tla).
Pot nazaj je minila velik hitrej, saj so nas prganjali prazni želodci. Ovira k hitrejšem tempu niso bli niti boleči kolki. Tik pred našmo zasilnmo prebivališčam smo naletel še na nekdanjega četovodja, vrlega in vedno priznanega Mateja Zabreta z družino. A nismo se pustili preveč zmesti, tako da je kmalu za tem voda na štedilniku že vrela. Jedilnik – makaroni z smetanovo omako ali samo makaroni z mrmlado, kečapam, cukram.
Ko smo se nažrli smo šli pospravlat. Aja ne. Aljaž je med južno fantomsko izginil in se čez nekaj časa spet pojavil na vrati z vrečko v roki. Ja, prnesu je sladico in sicer dovolj Blejske grmade, da smo se jo vsi dodobra najedli.
/* p.s.: med dnevnikom se dogajajo zelo zabavne, brezvezne, smešne stvari, ki upočasnjujejo pisanje dnevnika a se vsi zlo zabavamo*/
Po južni smo odšli pospravlat hišo. Vsi smo zelo užival, še posebi Klara in Klavdija in zaključili vse skupaj s pisanjem dnevnika.

Ljubeča mačka, Glasbeni gams, Sladkosneda žlobudrava puma, Navihana aligatorka, Pogumni orel, Luštna puma

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.