Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Bled, 23.–25. 10. 2015, 2. dan – 24. 10. 2015

Prvi dan se je zavlekel še v drugi dan, saj s(m)o nekateri gledali film do enih ponoči.

Že čez 7 uric nas je zbudil samooklicani gorenjski slavček Damjan Murko. Jurij ter Klara sta odletela v borbo za svež kruh, ostali pa so pripravljali zajtrk. Po zajtrku smo z rahlo zamudo odhiteli k nuncam na Bledu, kjer smo urejali njihov vrt: grabili smo listje, pobirali orehe, podirali krtine (na koncu je bil Jurij najboljši prijatelj s krtinami), urejali njivo, strigli (ter jedli :)) maline, posekali in obstrigli grmovje, izruvali drevo, kosili. Na koncu smo skupaj s sestro vse odpadke peljali na komunalo. Otroška fantovska zasedba je na koncu dobila igračko: traktor s kosilnico. Časi se spreminjajo - na koncu so se fantje tepli za traktor, ne za punce.

Helena se je prelevila v ustrežljivega sužnja ter Klavdiji in Klari sčistila čevlje. Res prijazno, ni kej. Za konec smo dobili odlično kosilo, kar je bil za fante dvojni bonus; ni jim bilo treba kuhati kosila in pomivati posode. Po kosilu smo se privalili do župnišča in si vzeli 2 urci prostega časa. Čas počitka se je iztekel in odpravili smo se proti hiši v kateri se nahaja soba pobega (escape room). Nepričakovano smo vdrli v sobo, kjer smo se na hitro razdelili v dve skupini. Prva ekipa se je zagnano lotila reševanja iz sobe, druga ekipa pa je šla odkrivat lepote Bleda. Čez eno uro je bila menjava. Obe skupini je iz sobe rešil zvezdni prah.

Ker nas je napenjanje sivih celic tako zlakotnilo, smo odhiteli na pohančke. Klavdija in Klara sta imeli večerno rekreacijo in sta tekli po kruh (ja, dejansko sta tekli :)). Ob koncu večerje nas je obiskala sestra Marija in nam prinesla nam tako ljube medenjake. Malo zatem sta se nam po dolgem spoznavanju Gorenjske z okolico pridružili izgubljeni duši, Valerija in Lucija. Živčke smo umirili s pohančki in marmelado. S tem smo uradno zaključili današnje dogajanje.

Luštna puma, Pogumni orel, Ljubeča mačka, Glasbeni gams, Navihana aligatorka, Sladkosneda žlobudrava puma

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.