Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Bled, 23.–25. 10. 2015, 1. dan – 23. 10. 2015

Kot vsako leto, smo  z najetim kočijažem [Matej Zabret, st.] pozno popoldne s povprečno zamudo rekli »pa pa Kamnik« in odšli dogodivščinam naproti.

Ker je bil kočijaž razigrane volje in ker so bili konji spočiti, smo na cilj prispeli v slabi urici.
Prvo vprašanje je bilo čisto skavtsko - pozanimali smo se, kje bomo pripravili večerjo, razpakiranje in ogled wc-ja pa je prišlo na vrsto kasneje. V času, ko sta se punci igrali z maso za palačinke, sta Janez in Jurij odhitela po ponev in nazaj grede z njo pred seboj podila avtomobile in mimoidoče, ki ji ni bilo.
Medtem, ko so dekleta pripravila obed, smo fantje odšli za mizo poskusit srečo v ribarjenju.
Klara je uspešno opravila izpit dvoletnega programa srednje šole BTŠ – izpopolnila je strokovno znanje v peki pačalink. Vse čestitke!

Med večerjo smo imeli kar nekaj pametnih in manj pametnih prebliskov in idej (Snežna kraljica, do you wanna build a snowman..*šmrk*.. xD ).
Po večerji so se fantje prelevili v razočarane gospodinje in pomili celo goro umazane posode, med delom pa so bili deležni obiska zoprnih, nadležnih paparacev. Juriju je bil fotoaparat zelo všeč …
Kmalu smo se bojno opremili in se podali na iskanje GeoCatch-ev.

Pot nas je vodila do jezera mimo spečega laboda, nato pa nazaj na po romantični poti do vrha Blejskega gradu. Spet smo bili žrtve pobesnelega paparaca, a smo se mu uspeli izmuzniti in vtihotapiti skozi široko odprta grajska vrata.
Ko smo se naužili lepote nočnega razgleda, smo se skozi neprehodno goščavo odpravili na lov za zakladom. Odkrili smo mnogo zanimivih stvari, le zaklada ne, zato smo se z dolgimi nosovi vrnili nazaj do našega začasnega šotorišča. Po pisanju dnevnika smo se počasi odpravili v mižale.

Pogumni orel, Sladkosneda žlobudrava puma, Navihana aligatorka, Glasbeni gams

 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.