Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Šestnajst pridnih skavtov iz Mamutovega stega (Kamnik1) se je dne 12.12. – 13.12.2009 odpravilo na Dunaj po luč miru iz Betlehema (LMB). 

 

V soboto smo se v zgodnih jutranjih urah zbrali v Kamniku pri Frančiškanih in se odpeljali proti Ljubljani. Tam smo skočili na vlak proti Mariboru.

Po dveh urah tarokiranja, zajtrkovanja in spanja, predvsem pa obilo smeha, smo se pripeljali v Maribor. Do odhoda vlaka proti Dunaju smo imeli še nekaj časa, zato smo si ogledali štajersko prestolnico.

 Na vlaku proti Dunaju smo si izborili kabine in si naredili prijetno potovanje. Tudi za trenutek nam ni bilo dolgčas, saj smo se veliko smejali preteklim skavtskim dogodivščinam, igrali tarok, poker, jungle speed, občudovali sneženo naravo in pri sebi razmišljali, kaj vse nas čaka na Dunaju.

Čez  šest ur vožnje smo končno prispeli na Dunaj. Zaradi neučakanosti nas je polovica izstopila eno postajo prezgodaj, druga polovica pa se je odpeljala do končne postaje. Nič hudega, skavt se vedno znajde, zato ni bilo nobene panike in so neučakanci prispeli z naslednjim vlakom do zadnje postaje, kjer smo ostali medtem opazovali delujočo parno lokomotivo.

Rečeno je: »Daj skavtu zemljevid in kompas in zagotovo se bo izgubil.« Toda izjema potrjuje pravilo. Kljub zapletenemu sistemu podzemnih železnic, množici ulic in zapletenemu zemljevidu…smo brez problema prišli do pravoslavne cerkve na Dunaju!

Pred cerkvijo so bili zbrani skavti in taborniki iz drugih držav Evrope. Pred vstopom  smo morali počakati slovensko delegacijo, ki je prišla na Dunaj z avtobusom. Prireditve v cerkvi se je udeležilo osem kamničanov in dvajset ostalih članov slovenske delegacije za LMB (posamezna delegacija je imela omejeno število vstopnic).

Na sami prireditvi je vsaka delegacija, po uvodnem govoru škofa, v svojem jeziku prebrala poslanico letošnje luči miru iz Betlehema. Po končanem uradnem delu smo končno prišli do tako željenega ognja, zaradi katerega smo se odpravili na pot.

Na Dunaju ni bilo ravno toplo, zato smo hitro pobrali svoje nahrbtnike in se odšli proti  prostorom dunajskih skavtov, kjer smo prespali na zelo udobnih zofah. Če primerjamo naše skavtske prostore z dunajskimi, smo Kamničani resnično lahko zelo ponosni na prostore, kjer ustvarjamo skavtsko pravljico v čudovitem okolju, ki naj nam daje navdih za delo tudi v prihodnosti.    

Po napornem dnevu se nam je prilegla okusna večerja in nato je sledila težko pričakovan a zaslužen ogled praznično okrašenega Dunaja. Odpravili smo se pred mestno hišo, kjer je bilo ogromno stojnic samih dobrot. Še kako dobro smo se prepričali, da je na Dunaju resnično treba pustiti trebuh zunaj.

Naslednje jutro so nas najprej prebudili slovenski skavti, ki so se vračali v Slovenijo z avtobusom. Ko se je končno ozračje umirilo smo lahko zaspali za kakšno uro. Okoli devetih smo počasi vstali, pozajrtkovali, pospravili za sabo in odšli na železniško postajo. Tja smo prišli deset minut pred odhodom vlaka in začuda ugotovili, da je postaja zaprta, zaradi obnovitvenih del. Posledično smo zamudili načrtovan vlak, saj smo morali peš do naslednje postaje, ki pa ni bila ravno blizu. Med samo potjo nam je povrhu vsega ponagajal še veter, saj je bila naša največja skrb ohranit ogenj pri življenju ogenj.

Okoli enih smo prispeli na postajo. Na informacijah smo zvedeli, da imamo vlak ob 14.03 in ne ob 16.00, kot smo mislili. Bili smo presrečni.

Po dolgi vožnji smo prispeli v Maribor, kjer smo šli k maši. Po maši nas je čakalo še zadnje dejanje – vlak proti Ljubljani. V Ljubljano smo prispeli brez večjih zapletov, vsi živi in zdravi in z lučko.

Vsem se je zdelo, da je bil vikend preživet na Dunaju nepozaben, kar pomeni, da je bil za večino prvi obisk aaa ne zadnji. Auf wiedersehen fur eine Jahre.

 

Fotogalerija!

 

Napisala: Katarina, živahna mačka in Andrej, poskočni delfin

 

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.