Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

V soboto, 22. 3., smo skavtski voditelji (Helena, Aljaž, Miha, Majda, Leon, Lenart, Rok in Erika) zavihali rokave in začeli s prvimi deli na našemu skavtskemu vrtu.

Najprej smo okopavali, odstranili korenine in kamenje ter opleli prostor okoli naših dreves, nato pa sejali travico, da bo v teh deževnih dneh zrastla nova lepa travnata površina. V petek nam je gospod Ciril olajšal delo in prekopal vrt z motokultivatorjem, za kar se mu lepo zahvaljujemo. Po pogovoru in posvetu smo se lotili izdelave gredic in razporejanja semen in sadik rožic. Čeravno nas je vmes malo zmotil dež smo uspeli nasaditi dve vrsti krompirja, česen in čebulo. Posejali smo korenje in peteršilj. Od rožic pa smo zasadili dalije, gladiole in lilije, ki jih bodo patri frančiškani lahko namenili krašenju cerkve. Za zaključek smo odstranili še velik grm in podrli eno višnjo. Vse odvečno zelenje in kamenje pa smo zvozili na drugo stran, da se bo odpeljalo.

Prvi del dela je za nami ostaja pa še kar nekaj dela (ureditev kotička za zelišča, postavitev jambora, sajenje še kakšnih poljščin ...). Voditelji smo začeli z delom, vsekakor pa pričakujemo, da bomo vsi člani stega skrbeli za urejenost vrta in se izmenjavali pri delu, ki naš čaka v prihodnjih mesecih.

Klik za ogled fotogalerije.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.