Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

Od leta 2000 naprej je bil 10 let zaporedoma vsakoletni veleprojekt našega stega uprizoritev živih jaslic na božični večer, 24. 12. Pri pripravah na projekt ter pri sami uprizoritvi je sodelovala večina članov stega. Bistveno sporočilo živih jaslic je ostajalo enako, vsako leto pa je bila zgodba nekoliko spremenjena z pridihom sodobnosti in aktualnosti. Postajale so pomemben del, brez katerega si nismo znali več predstavljati božičnega praznovanja v mestu Kamnik, z veseljem pa smo opazili, da se je ideja razširila tudi v druge konce Kamnika in še dlje.

Ponekod so idejo živih jaslic tako zelo razvili, da smo se odločili o celotnem projektu ponovno razmisliti in uvesti novo, povsem samosvojo idejo. Zdaj namesto žive uprizoritve vsako leto pripravimo javno razstavo jaslic, ki jih sami izdelamo, vedno s pridihom sodobnosti in aktualnosti.

Če želite praznovati letošnji božič sicer na preprost, pa vseeno malo drugačen način, si že danes označite, kje boste preživeli eno urico svojega božičnega večera.

Vendar ne pozabite. Kar se tiče živih jaslic smo bili mi prvi :).

Trije kralji

Mesto Betlehem

Pastirji pri ovcah

Marija in Jožef

Votlina rojstva v Betlehemu

Zadnji prispevki jaslic

Razstava skavtskih jaslic

Letos smo skavti Mamutovega stega že drugo leto za božični večer pripravili razstavo jaslic, ki smo jih sami izdelali. Tisti, ki si razstave niste utegnili ogledati, lahko del vzdušja začutite v sledeči fotogaleriji. Avtorica slik: Erika Klemenc, Ustvarjalna veverica.

Klik za ogled.

Naš Klan A je to ... nas izziva!

Vse skupine (bobrčke, volčiče, izvidnike, noviciat in tudi voditelje) vabijo, da od danes pa vse do Svetega večera, do 24. 12. postavite svoje prave jaslice.
Ker je skavt iznajdljiv, izviren, ustvarjalen, zna sodelovati, so pravila za izdelavo zelo preprosta in v teli priponki:

klik za ogled navodil

Zvezda sem ... (25. in 26. 11. 2010)

Voditelji Mamutovega stega smo se odločili, da bomo letošnje jubilejne desete žive jaslice poimenovali ZVEZDA SEM; zakaj zvezda sem? Ker je vsak od nas zvezdica, ki sveti in žari ljudem okoli sebe, bolj se razdaja bolj sveti in prinaša LUČ. Da pa bi lažje začeli naše zvezdno popotovanje smo se voditelji zbrali in ustvarili za naše skavte in skavtinje piškotne zvezdice - majhne in velike, črne in bele, ... prav zabavno je bilo.
SKVO peče zvezdice!

Beri dalje ..

Hrup vs. Mir = Zgodba človeštva ali Žive jaslice po skavtsko

Na božični večer je vedno vse tako mirno, prijazno, lepo. Pa je naše življenje res tako? Prevečkrat smo sredi zabav, nakupov, obveznosti, hrupa, … Tako pa ne moremo sprejeti Njega, da bi se naselil v naše srce in bi v naše življenje prinesel Mir.

Beri dalje ..

Zadnji prispevki 25 let

Vtisi bobrov in bobrovk o 25-letnici stega

Naši bobrčki so stari nekje od 6 pa do 8 let. Prav tako kot starejši kamniški skavti so se tudi oni udeležili letošnje 25-letnice Mamutovega stega, ki je za njih trajala 3 dni. Takole pa so nekateri sami opisali svojo izkušnjo:

Beri dalje ..

Mamut naproti novim dogodivščinam

Letos kamniški Mamut praznuje 25 let in zato pripravlja veliko praznovanje. Trenutno je na lovu za primerno lokacijo dogodka.

Beri dalje ..

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.