Mamutov steg - Kamnik 1

domača stran kamniških skavtov

Napovednik

       facebook facebook email

Kdoj biu prvi? - Mamuti!

Kdoj največji? - Mamuti!

Kdo smo mi? - Mamuti!

(klic stega)

 

Mamutov steg - Kamnik 1 - deluje v Kamniku že 25 let. V tem času je ogromno mladih dobilo priložnost spoznati skavtski način življenja in celostno razvijati svoje sposobnosti.

Ime stega prihaja od kamniške edinstvenosti - edinega slovenskega res dobro ohranjenega okostja mamuta, ki so ga našli v Nevljah pri Kamniku. Trenutno šteje okrog 110 članov, od tega 23 voditeljev.

V stegu deluje pet starostnih skupin, ki se srečujejo na različne načine, ponavadi pa na srečanjih v skavtskih prostorih, ki se nahajajo v prizidku Frančiškanskega samostana v Kamniku. Večina starostnih skupin tekom leta izvede 2 do 3 vikend tabore (jesenovanje, zimovanje, spomladanski tabor) in daljši poletni tabor ter veliko enodnevnih aktivnosti. S skavtskimi aktivnostmi začenjamo vsako leto z začetkom šolskega leta v septembru, za termine srečanj pa se dogovorimo skupaj tako, da ustrezajo vsem v starostni skupini.

Predstavitev vsake starostne skupine v sliki in besedi, njenega splošnega načina dela in aktualnih stvari, ki se dogajajo v skupini, ter nekaj več o projektih lahko preberete v predstavitvi na podstraneh, slike iz zadnjih aktivnosti pa pogledate v fotogalerijah

Skavt lahko postane vsakdo, ne glede na njegova osebna ali verska prepričanja, če ga le veseli druženje s sovrstniki v naravi, kjer se nauči tudi marsikatere uporabne in zanimive stvari za življenje, kot so npr. kuhanje, kurjenje ognjev, napovedovanje vremena, "zidanje" zgradb iz lesa ali postavljanje šotorov. Spomini na skavtske aktivnosti so vedno polni dogodivščin, veselih večerov z igrami in s kitaro ob tabornem ognju ter adrenalinskih "poti preživetja". Starejši skavti pa cenimo predvsem to, da smo se naučili prostovoljstva, nastopanja v javnosti, dobre komunikacije, vodenja skupin in skupinskega dela - znanj, ki so danes vredni milijone, in ki jih potrebuješ pri vsakem delu.  

Tako smo začeli - 1. obljube stega leta 1992

To smi mi - Mamutov steg 2007/2008

Dan, ko smo postali Mamutov steg

Ponosni smo na svoj skavtski center, ki smo ga sami uredili

Vsako srečanje se dogaja v pravem skavtskem okolju

Občina nas dobro pozna - prinos Luči miru iz Betlehema 2007

Zadnji prispevki stega

Čistilna akcija v skladišču

V soboto, 3.12.2016 je našemu skladišču opreme odklenkalo - nekaj Kamniških voditeljev se je podalo v boj z neredom.

Beri dalje ..

25-letnica Mamutovega stega (22.-24. 7. 2016)

V foto galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov iz praznovanja 25-letnice Mamutovega stega - Kamnik 1, ki je potekalo v Čezsoči od 22. do 24. 7. 2016.

Klik za ogled.

Skavti in skavtinje praznovali 25-letnico delovanja v Kamniku

V letu 1991 smo skavtinje in skavti v Kamniku ponovno pričeli s svojim delovanjem. V naslednjem letu nas je Združenje slovenskih skavtinj in skavtov (ZSKSS) potrdilo v steg Kamnik 1, v letu 2007 pa smo naš steg (lokalna skupina) poimenovali  Mamutov steg Kamnik 1. V 25 letih našega delovanja smo doživeli veliko pustolovščin in pustili svojo sled na domačih tleh in tudi v tujini.

Beri dalje ..

Sodelovanje na narodnih nošah

Skavti smo kot vsako leto, tudi letos predstavili svoje delovanje in izgled naših krojev na 46. dnevih narodnih noš. Mamutov steg je predstavljalo 31 otrok in mladostnikov iz Kamnika in okolice. Ob zaključku sprevoda pa smo posneli tudi priložnostno fotografijo z naš bratsko skavtsko organizacijo - s taborniki Rodu Bistriških gamsov.

Beri dalje ..

Vabilo na začetek skavtskega leta v soboto, 24. 9. 2016

»Mi smo Mamutov steg,

naj bo vroče ali pa sneg …«

… je odmevalo letos poleti okoli tabornega ognja. Začenja se še eno skavtsko leto polno priložnosti, da v njem puščamo velike sledi in upamo, da si bomo pot delili s tabo. Zato te

 VABIMO, DA SE NAM PRIDRUŽIŠ NA ZAČETKU SKAVTSKEGA LETA.

Beri dalje ..

Obisk Marije iz Fatime (16. 5. 2016)

Klik za ogled fotogalerije.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta ali izborom opcije "Strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov, v primeru nestrinjanja pa lahko zapustite to stran.